העלון הראשון אשר יצא

 

בצורה של חוברת – ינואר 1985

 

 

 

 

 

נושאים:

 

 

המסע האסטרלי - טכניקות ויישומים

מאת: גילה בויום

 

מאמר נרחב על השלבים השונים של המסע האסטרלי. הרפתקאות המסע האסטרלי. מאמר זה הועלה לרשת האינטנרט כבר בשנת 2000 ולכן נוספו לו חוויות ודיווחים של אנשים.

 

כניסה למאמר על מסע אסטרלי

 

 

 

הדס קדמי -  לאור המופלא והתנ"ך

מאת: ד"ר מנשה עיני

 

תעלומת מותה של הדס קדמי בנובמבר 84, לאור השפה המופלאה של שמות, אותיות ומספרים. שמה מצביע על אירועים דומים בתנ"ך, ומשם אנו קולטים מסרים שונים. דיווח על החיפושים אחריה, ופנייה למיסטיקנים נוספים. קראו על הרצח אשר הסעיר את המדינה.

ד"ר מנשה עייני, חבר ותיק באגודה מרגע היווסדה, תרם לנו מאמרים רבים. הוא עוסק בתחום המדעים המדוייקים ומלמד באוניברסיטת באר שבע, ועיסוקו במופלא עפ"י אותיות ומספרים, הוא עבורו יותר מתחביב, והוא אף פרסם ספר בנושא.

 

כניסה למאמר על הדס קדמי

 

 

שמבהלה – מציאות או אגדה

מאת: הדסה ארבל

 

שמבלה העיר המיסתורית החבויה בין הרי ההימלאיה. שמבלה עיר המסטרים הנאורים. מאמינים שהיא מצויה במימד הרביעי, ולכן היא ניסתרת. קראו את כתבתה של הדסה ארבל, חוקרת עב"מים ותרבויות ניסתרות. כמו כן במאמר הוספנו תוספת מאוחרת מיולי 2001 על שמהבלה בראי הקולנוע והאומנות.

 

כניסה למאמר על שמבהלה

 

 

 

תרבות הדיון והויכוח- לשירות המדע

מאת: שחר כרמל

 

מה יום מיומיים אומרים. כתבה הכתובה ברוח הומוריסטית, על חוסר תרבות הדיון של מדענים מכובדים בבואם לדבר על מיסטיקה. והנה לפנינו  פרופ' בכלר ועמיתו, בית הלחמי, הסוררים, שני המתנגדים הגדולים ביותר  לפאראפ' ולמיסטיקה. האחד משתמש בשם פאשיזם וסכנה לדמוקרטיה והשני  נושא על נס את הסיסמא "שטותולוגיה". ואני שואלת עצמי האם משהו השתנה מאז? קראו את כתבתה של שחר כרמל, ובסופה לינקים נוספים מדיון על חוק הכישוף, וכן תגובתה הנסערת של גילה בויום, על כתבה במעריב מחודש ינואר 2001 על עבודת דוקטוראט של סטודנטית חיפאית מבית מדרשם של אלה.

 

כניסה למאמר על תרבות הדיון